Català

La maternitat, la paternitat i la criança són de les transformacions més importants i potents que vivim als ser humans. Ja des del moment de l’embaràs es generen mobilitzacions profundes a la nostra psique que es prepara per assumir una nova identitat, la identitat materna. L’arribada d’un nadó a les nostres vides representa molta alegria, il·lusions i anhels, però el puerperi també té una altra cara que normalment no veiem, que no ens explica quasi ningú: l’esgotament, les hores sense dormir, la demanda física i emocional constant per part del nadó, les preocupacions de si ho estarem fent bé, les «opinions i consells» del nostre entorn, els dubtes, etc. La família també es transforma, i no sempre és fàcil trobar un nou equilibri entre les diferents parts (pare, mare, nadó…) i els acords, rols i responsabilitats de la parella s’han de recol·locar; de fet succeeix amb freqüència que durant els primers anys de criança alguns conflictes dins de la parella s’aguditzin, o que poden sorgir topades o distanciaments importants. Totes aquestes qüestions fan que moltes vegades ens trobem davant una crisi vital, una nova oportunitat per a l’elaboració, l’aprenentatge, l’autoconeixement i el creixement que no sempre és fàcil d’assumir.
En aquest moment tan important és vital comptar amb suports efectius, amorosos i càlids, amb algú amb qui compartir dubtes i temors, o que ofereixi suport, guia i escolta en un espai apropiat per a submergir-nos en aquesta nova transformació, en aquesta nova recerca, perquè la nostra ma/paternitat i criança sigui viscuda més lliurement, amb més consciència i amb més eines emocionals que ens permetran mirar a l’Altre i obrir-nos a nous acords i millors maneres de relacionar-nos amb nosaltres mateixes, els nostres fills/as, la nostra parella i l’entorn que ens envolta.

Qui sóc?

Sóc Psicòloga Perinatal amb formació en psicologia clínica, teràpia de parella i família especialitzada en maternitat, paternitat i criança, des d’una mirada des de la criança respectuosa i l’ecofeminisme. Tinc més de 15 anys d’experiència com a psicoterapeuta en diverses àrees. Durant 11 anys vaig treballar principalment amb adults tant amb psicoteràpia individual, com amb teràpia de parella i família. Actualment continuo treballant en aquestes àrees i també, des de fa 7 anys, en l’àrea de la Psicologia Perinatal, és a dir, acompanyo processos terapèutics de dones i parelles embarassades, en postpart o amb dificultats amb la criança. Visc a Barcelona, sóc dona, esposa i mare de dos nens, doula i assessora d’alletament matern.

Em vaig llicenciar en Psicologia Social l’any 2002 a la Universitat Central de Veneçuela. El 2004 vaig realitzar el Màster en Psicologia Clínica i Comunitària, també a Veneçuela, a la mateixa universitat, des de llavors vaig treballar principalment en l’àmbit de la consulta privada i de la docència universitària. També vaig treballar en Violència de Gènere i Abús Sexual, Planificació Sexual i Reproductiva, VIH-SIDA, i amb nens i les seves famílies al Servei de Nefrologia de l’Hospital de Nens J.M. de los Ríos, a Caracas, Veneçuela.

L’any 2008 em vaig traslladar a Barcelona per a estudiar dos màsters: el Màster en Psicologia i Psicoteràpia Analítica de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el Màster en Teràpia Familiar Sistèmica de l’Hospital de Sant Pau. Guiada pel desig de prosseguir una carrera docent a Barcelona, vaig cursar el Màster d’Estudis Comparats en Literatura, Art i Pensament de la Universitat Pompeu Fabra, i em vaig enfilar a fer el Doctorat en Humanitats de la mateixa universitat però, la maternitat em va arribar al 2011, i amb ella una transformació profunda en mi que també va afectar els meus anhels i vocació professional; va ser aleshores que vaig realitzar la formació de doula i la d’Assessora de Lactància Materna, al mateix temps que em vaig submergir en l’apassionant món de la Psicologia Perinatal, amb la intenció i el desig d’acompanyar a les dones en aquest moment tan important de la seva vida, és així com vaig fer la Formació de Salut Mental Perinatal a l’Instituto Europeo de Salud Mental Perinatal. Des d’aleshores treballo acompanyant a dones, parelles i famílies des de l’inici de la concepció fins a qualsevol moment o impace durant el període de criança, a la meva consulta privada.

Sóc membre activa de l’Associació Catalana per un Part Respectat Dona Llum i creadora del grup de suport per a mares Mama Llum. Si tens qualsevol inquietud, dubte o consulta, pots contactar-me a través del correu ilianaparis@hotmail.com o pel telèfon +34 664 704 676.

Ofereixo consultes com a psicòloga perinatal i psicoterapeuta individual, teràpia de parella i familiar especialitzada en qüestions relacionades amb l’embaràs, part, postpart, dol gestacional i perinatal, alletament i criança; amb una mirada des de la criança respectuosa i l’ecofeminisme. Per una altra banda, com a psicòloga amb formació clínica, estic capacitada per treballar altres problemàtiques no relacionades amb el món de la maternitat. Atenció presencial a Barcelona o via Skype.

Els preus i els horaris solen ser a convenir. Podem tenir una primera entrevista per a que ens coneguem, sense compromís.

També realitzo xarrades i tallers sobre aspectes emocionals i psicològics de l’embaràs, postpart, sexualitat, parella, maternitat i criança.

Per a més informació pots contactar-me al +34 664 704 676 o bé enviar-me un correu electrònic a ilianaparis@hotmail.com.