Català

La maternitat i la criança són algunes de les transformacions més importants que vivim les dones. L’arribada d’un nadó a les nostres vides representa molta alegria, il·lusions i anhels, però el puerperi també té una altra cara que normalment no veiem, que no ens explica quasi ningú: l’esgotament, les hores sense dormir, la demanda física i emocional constant per part del nadó, les preocupacions de si ho estarem fent bé, les “opinions i consells” del nostre entorn, els dubtes, etc. La família també es transforma, i no sempre és fàcil trobar un nou equilibri entre les diferents parts (pare, mare, nadó…) i els acords, rols i responsabilitats de la parella s’han de recol·locar; de fet succeeix amb freqüència que durant els primers anys de criança apareguin alguns conflictes dins de la parella. Totes aquestes qüestions fan que moltes vegades ens trobem davant una crisi vital, una nova oportunitat per a l’aprenentatge, l’autoconeixement i el creixement que no sempre és fàcil d’assumir.
En aquest moment tan important és vital comptar amb suports efectius, amorosos i càlids, amb algú amb qui compartir dubtes i temors, o que ofereixi suport, guia i escolta en un espai apropiat per a submergir-nos en aquesta nova transformació, en aquesta nova recerca, perquè la nostra maternitat i criança sigui viscuda més lliurement, amb més consciència i amb més eines emocionals que ens permetran mirar a l’Altre i obrir-nos a nous acords i millors maneres de relacionar-nos amb nosaltres mateixes, els nostres fills/as, la nostra parella i l’entorn en general.

Qui sóc?

Sóc Psicòloga Clínica amb formació en teràpia de parella, de família i en maternitat, paternitat i criança. Tinc 15 anys d’experiència com a psicoterapeuta en diverses àrees. Durant 11 anys vaig treballar principalment amb adults tant amb psicoteràpia individual, com amb teràpia de parella i família. Actualment continuo treballant en aquestes àrees i també, des de fa 4 anys, en l’àrea de la Psicologia Perinatal, és a dir, acompanyo processos terapèutics de dones i parelles embarassades, en postpart o amb dificultats amb la criança. Visc a Barcelona, sóc dona, esposa i mare de dos nens, doula i assessora d’alletament matern.

Em vaig llicenciar en Psicologia Social l’any 2002 a la Universitat Central de Veneçuela. El 2004 vaig realitzar el Màster en Psicologia Clínica i Comunitària, també a Veneçuela, a la mateixa universitat, des de llavors vaig treballar principalment en l’àmbit de la consulta privada i de la docència universitària. També vaig treballar en Violència de Gènere i Abús Sexual, Planificació Sexual i Reproductiva, VIH-SIDA, i amb nens i les seves famílies al Servei de Nefrologia de l’Hospital de Nens J.M. de los Ríos, a Caracas, Veneçuela.

L’any 2008 em vaig traslladar a Barcelona per a estudiar dos màsters: el Màster en Psicologia i Psicoteràpia Analítica de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el Màster en Teràpia Familiar Sistèmica de l’Hospital de Sant Pau. Guiada pel desig de prosseguir una carrera docent a Barcelona, vaig cursar el Màster d’Estudis Comparats en Literatura, Art i Pensament de la Universitat Pompeu Fabra, i em vaig enfilar a fer el Doctorat en Humanitats de la mateixa universitat però, feliçment, la maternitat emva arribar al 2011, i amb ella una transformació profunda en mi que també va afectar els meus anhels i vocació professional; va ser aleshores que vaig realitzar la formació de doula i la de Assessora de Lactància Materna, al mateix temps que em vaig submergir en l’apassionant món de la Psicologia Perinatal, amb l’intenció i el desig d’acompanyar a les dones en aquest moment tan important de la seva vida. Des d’aleshores treballo acompanyant a dones i famílies tant a la meva consulta privada, com durant l’embaràs, part i postpart immediat, així com a assessora de lactància materna. Si vols, pots contactar-me a través del correu ilianaparis@hotmail.com o pel telèfon +34 664 704 676.

Ofereixo consultes com a psicoterapeuta formada en qüestions d’embaràs, part, postpart, lactància i criança; així com psicoteràpia individual, teràpia de parella i familiar.

Els preus i els horaris solen ser a convenir. Podem tenir una primera entrevista per a que ens coneguem, sense compromís.

També realitzo xarrades i tallers sobre aspectes emocionals i psicològics de l’embaràs, postpart, sexualitat, maternitat i criança.

Per a més informació pots contactar-me al +34 664 704 676 o bé enviar-me un correu electrònic a ilianaparis@hotmail.com.

Per altra banda, puc acompanyar-te com a doula durant el part o el postpart immediat, si vols més informació al respecte no dubtis en contactar-me.

Iliana París García. Psicòloga clínica i doula